A cseresznye antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága
A Johns Hopkins Kórház tudósai arra jutottak, hogy a cseresznye antocianinjai erős antioxidáns tulajdonsággal bírnak és képesek csökkenteni a gyulladásokat és a fájdalmakat. Egy 2004-ben közzétett tanulmányuk szerint a cseresznye kivonatával a perifériás idegek kiváltotta duzzanatokat hatékonyan lehetett csökkenteni a patkányokon. Egy 2010-es tanulmány azt írja, hogy egy megerőltető és tartós tetmozgás előtt néhány nappal a cseresznyelé fogyasztásával csökkenthető az izomláz kialakulásának esélye. A cseresznye antioxidánsai segíthetnek az anyagcsere betegségek megelőzésében is, így rendszeres fogyasztásával megelőzhető a cukorbetegség is.
A gránátalma antioxidánsként
A gránátalma leve különböző tanninokat tartalmaz, amiről biznyított, hogy képes megfogni a szabad gyököket, így megelőzhető vele a kissejtes tüdőrák és a gégerákos sejteket is elpusztíthatja. Vagyis a gránátalmának antikarcinogén hatása van, így a rákmegelőzésben és a rák kezelésében fontos szerepe lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése