2013. augusztus 5., hétfő

Tények a gránátalmáról

A gránátalma egy nagy gyümölcs, ami a mediterrán éghajlaton terem a legjobban. A gránátalmát a spanyolok terjesztették el az egész világon. Azelőtt csak jórészt Iránban és Indiában, valamint a Földközi-tenger partvidékén találkozhattunk vele. Nemcsak íze miatt értékelték nagyra, hanem gyógyító tulajdonsága miatt egyre népszerűbb - több kutatás is igazolta hatásosságát számos egészségügyi probléma és zavar esetében.


Típusok

A gránátalmának négy fő típusát használják rendszeresen a fogyasztók, pedig tudnunk kell, hogy közel 14 faja ismert a gránátalmának. A legjobb minőségű darabot egyszerűen “Csodálatosnak” nevezik, mert ez a legnagyobb, alakja tökéletes gömb és nagyon zamatos a gyümölcshúsa. A Grenada típus ehhez hasonló, de a Csodálatosnál már kisebb és sötétebb színű. A harmadik típus a legédesebb és rózsaszínes árnyalatú. Az Angel Red ragyogó piros színű, magjai lágyabbak és nagyobb a gyümölcslé tartalma, mint a többinek.


Előnyök, használata

A National Institutes of Helath szerint a gránátalma nagyon pozitív lehet számos betegséggel szemben. Például jól lehet vele kezelni a rheumatoid arthritist és a prosztatarákot. A nyugati világban viszonylag újkeletű gyógynövényként ismerik, viszont a közel-keleti világban mindig is felhasználták gyógyhatását is. A gránátalmát ma már az egész világon használják a különböző italokban és ételekben is. Sokan madaraiknak is ezt adják csemegének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése