A gránátalma egészségügyi előnyei
A szabad gyökök olyan molekulák a szervezetben, amelyek megtámadják és károsítják a DNS-t és a sejteket, így betegséget okozva ezzel. A szabad gyökök oxidálják az egészségtelen LDL-koleszterint, átalakítja a plakkokat, így azok eltömítik az artéiákat. Azonban van e folyamattal szembemenő erő is, hiszen léteznek az úgynevezett antioxidánsok, amelyek számos növényi forrásban megtalálhatóak, így például a gránátalmában és a gránátalma levében is. Ezek az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a koleszterin plakkokká alakuljon. A gránátalmában található antioxidánsokat polifenolnak hívják, a gránátalmában pedig több polifenol található, mint a vörösborban, az áfonyalében és a zöld teában.
Beszéljünk orvosunkkal, mielőtt a gránátalma levét a vérhígítóval együtt szednénk be, mert így lehet, hogy fokozzuk a vérzés kockázatát. Nagyon fontos, hogy a műtétek előtt legalább két héttel állítsuk le a gránátalma fogyasztását is. Sőt figyeljünk arra is, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket ehhez az italhoz, mivel vannak olyan emberek, akiknél a gránátalma allergiás reakciót vált ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése