2014. augusztus 13., szerda

Hogyan harcol a gránátalma a magas vérnyomással szemben?

Mára a kutatók úgy gondolják, hogy a gránátalma a világ egyik legegészségesebb élelmiszere, pontosan azért, mert összetevői jó hatással vannak a szív- és érrendszerre. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma az egyik legtöbb antioxidánst tartalmaz gyümölcsünk. Háromszor annyi antioxidáns van bennük ugyanis, mint a zöld teában és a vörösborban.

A gránátalma ezenfelül tartalmaz egy sor fitotápanyagot, valamint olyan erős antioxidánsokat is, mint a fenolok, a tanninok, a punicalaginok, amelyek egyedülálló vegyületekké állnak össze a gránátalmában. A kutatók megállapították, hogy a gránátalma hatékonyan harcol az oxidatív stresszes szemben, képes megggyógyítani a szabad gyökök okozta károkat és megváltoztatja a vérerek szűkülete és tágulása közötti egyensúlyt a jó irányba. Ennek köszönhetően képes harcolni a magas vérnyomással szemben is. A gránátalma mivel segít megállítani az oxidatív stresszet, ezért segít megelőzni az erek túlságos összehúzódását is, aminek köszönhetően csökkenti a vérnyomást.

A tudósok úgy vélik, hogy a gránátalma egy olyan erős antioxidáns, amely elősegítheti az egészséges vérnyomás szintjét, illetve fokozza a szervezet aktivitását, megakadályozza a degragációt, ami fontos lehet a vérerek tágításában is. Mivel képes tágítani a vérereket, így a vérnyomást is hatékonyan csökkenti. Magas víz- és káliumtartalmának köszönhetően pedig elősegíti a vesék helyes működését is, illetve kiegyensúlyozza a szervezet vízháztartását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése