2015. január 12., hétfő

A gránátalmának fontos szerep jutott már az ókortól kezdve

A gránátalma az istenek szent eledeleként volt ismert az ókori Görögországban, így nem véletlen, hogy az emberek is nagy becsben tartották ezt a gyümölcsöt. A gránátalmának azonban nemcsak a mitológiai története igen gazdag, hiszen a valóságban már igen hamar felfedezték rengeteg egészségügyi előnyét is, amelyekkel akár még az életünket is meghosszabbíthatjuk. A gránátalma egy olyan magvas gyümölcs ugyanis, ami teli van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Egy egy ragyogó, piros színű gyümölcs, amit gyakran időigényes szétnyitni, így sokan inkább gyümölcsléként fogyasztják ezt a gyümölcsöt. A gránátalmából készült 100%-os gyümölcslé a legkényelmesebb és legegyszerűbb módja annak, hogy élvezzük a gránátalma finom ízeit, illetve kihasználjuk egészségügyi előnyeit.

A gránátalmában található antioxidánsok segítenek megszüntetni a szervezetben felhalmozódott szabad gyököket. Ezeket az antioxidánsokat fel lehet használni arra, hogy megeelőzzünk számos egészségügyi problémát, például a rákot, az ízületi gyulladásokat, a szívbetegségeket, a stroke-ot és más, a korral együtt járó betegségeket is. A szakértők állítják, hogy a gránátalma leve úgy működik, mint egy véghígító, ami elősegíti a szív és az erek jó véráramlását is. Emellett csökkenti a plakk mennyiségét az artériákban, illetve a rossz koleszterin szintjét is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése