2014. május 5., hétfő

A gránátalma hatóanyagokban, gyógyszeres vegyületekben gazdag gyümölcs

A gránátalma finom, nyugtató és frissító gyümölcs, aminek nagyon sok egészségügyi előnye létezik. Csodálatos, hogy ez a gyümölcs mennyiféle gyógyászati tulajdonsággal bír, nem véletlen, hogy 1970-ben a 18. Szimbolikus Kongresszus jelképévé választották.

A gránnátalma hat rekeszből áll, a kemény bőr alatt 6 részben foglalnak helyet a rózsaszín vagy bíborszínű magvak. Alapvetően a gránátalma az iráni és az afganisztáni területeken őshonos, a legenda szerint a babiloni függőkertben növekedett.

A gránátalma fák részei a gyökér, a kéreg, a levelek, a virágok és a magok már számos esetben voltak hatékony gyógyszerek több korosztály számára. A könnyű és savanykás gyümölcsöt nagyon sok helyen használják a szív és a gyomor tonizálására. A gyümölcslé képes lehűteni a szervezetet, így nagyon hatékony bizonyos betegségek vagy a lázas állapot alatt. Segít az alakformálásban is. Fokozza a test ellenállását a különféle betegségekkel szemben, különösen pl. a tuberkulózissal szemben.


De milyen betegségekkel szemben hatékony a gránátalma?

-eméztőrendszeri betegségek: a gránátalma megszünteti az emésztési zavarokat, segít a fogyásban. Egy evőkanál gránátalma levet mézzel elkeverve kora reggel fogyasszunk el.


-hasmenés és vérhas: 60 ml friss gránátalma lé háromszor-négyszer egy nap segít kilábalni e betegségekből.


-bélférgek: a gránátalma kérgéből kell friss főzetet készíteni.


-láz


-vese és húgyhólyag panaszok


-fog- és fogyínybetegségek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése