2015. augusztus 27., csütörtök

Hogyan fogyasszuk a gránátalmát?


Rengeteg őrült útmutató találtható az interneten, hogy mi módon lehet elválasztani a gránátalma magokat a héjától és a fehér membrántól, de a legtöbb nem működik olyan nagy hatékonysággal. A gránátalmát azonban nagyon gyorsan meg fogjuk tudni pucolni, ha egyszer rájövünk a dolog nyitjára. Csak kövessük a következő lépéseket és így a gránátalmát akkor is el tudjuk majd fogyasztani, ha nincs időnk szöszmötölni vele.


A megfelelő gránátalma kiválasztása

Nagyon fontos tudni, hogy a pucolás is csak akkor lesz hatékony, ha kövér és kerek gránátalmát vásárolunk, aminek meglehetősen nagy a súlya is, hiszen a kiszáradt, sokáig tárolt és idősebb példányok nemcsak nehezen pucolhatóak, de ízük sem az igazi. Ne vásároljunk zúzódott, ütődött darabokat sem.

A legjobb, ha a termelői piacokon vásároljuk ezt a gyümölcsöt, hiszen itt áltlaában jobb minőségű termékre lehet bukkanni.


Ha hozzájutottunk a megfelelő gránátalmához, akkor mindössze annyit kell tenni, hogy a csumájánál kissé levágjuk, majd a törzsén isebb, hosszanti bevágásokat ejtünk úgy, hogy egyik esetben se sérüljenek a magok. Ezután gerezdekre szét lehet feszítnei a gyümölcsöt, majd könnyedén el lehet távolítani a külső burkot is. Ezt követően a fehér membrán is eltávolítható könnyedén, ha eléggé érett és lédús példányt szereztünk.


A gránátalma megtisztítása tehát nem olyan bonyolult, csupán megfelelő gyakorlatot kell benne szereznünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése