2015. szeptember 3., csütörtök

A gránátalma bőrbarát előnyei

Az elmúlt néhány évben a gránátalmát úgy tartották számon, mint egy szuperélelmiszer, azonban gyógyászati és kozmetikai előnyei is jelentősek és már ezeket is ismerték az ókorban. A gránátalma sok kultúrában mint a jólét és a bőség szimbóluma szerepel. A modern tudományos vizsgálatok pedig azt is kimutatták, hogy a lédús magvai a gránátalmának számtalan egészségügyi ellátásra alkalmasak.


A rövid története

A gránátalma neve a középkori Franciaországból származik, ahol a pomme granate magos almát jelentett. A gránátalmáról úgy gondolják, hogy eredetileg az iráni kultúrából származik, Perzsiában őshonos gyümölcsről van ugyanis szó. Ez a gyümölcs azonban már szerepelt a görög legendákban és ősi szövegekben, még a Bibliában is. Néhányan úgy gondolják, hogy nem hagyományos alma, hanem gránátalma volt a tiltott gyümölcs az Édenkertben, amit Éva leszakított.


A gránátalma

1. segíti a sejtek regenerálódását. A gránátalma segíthet megvédeni a felhámot (a bőr külső rétegét) és segítheti a bőrsejtek regenerálódását az epidermiszben és az irhában, tehát a mélyrétegekben is, növelve ezzel a véreringést és elősegítve a bőr gyógyulását, a szövetek javulását, valamint a sebgyógyulást.


2. Fiatalos bőrt eredményez. A gránátalma támogatja a sima és feszes bőr kialakítását, azáltal, hogy segíti a kollagén nevű fehérje és az elasztin nevű vegyi anyag termelődését, miközben még a bőrt is puhítja.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése