2013. március 29., péntek

A gránátalma tápanyagtartalma

A gránátalma gyümölcsként fogyasztva igen nagy kihívást jelent mindannyiunk számára, hiszen a kemény héj mögül igencsak nehéz kihámozni az apró magokat. Azonban mégis megéri az előfeszítést, hiszen a gránátalma rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. Rengeteg magot tartalmaz, amikben nagyon sok értékes vitamin és ásványi anyag bújik meg. Persze ha ennek ellenére mégsem szeretnénk szöszölni a gyümölccsel, akkor fogyaszthatjuk gyümölcslé vagy kapszula formájában is.
A gránátalma kiváló fogyókúrás termék, mivel nagyon alacsony a zsírtartalma, 100 grammja csak 0,5 gramm zsírt tartalmaz. Sőt a gyümölcs teljesen koleszterinmentes.
A sok mag miatt viszont magas a fehérjetartalma: egy gránátalma 1,5 gramm fehérjét tartalmaz. (Érdemes megjegyezni, hogy egy csésze natúr joghurt 13 gramm fehérjét tartalmaz átlagosan.)
A gránátalmának magas a C-vitamin tartalma és számos B-vitamin is tartalmaz. Ezenfelül nagy mennyiségben találunk meg benne káliumot, rezet és csak kis mennyiségben tartalmaz nátriumot. A gránátalma kiváló antioxidáns, így hatékonyan száll szembe a szabadgyökökkel, melyek egyébként bizonyos idő elteltével a szervezet egészséges sejtjeit elpusztítanák és olyan krónikus betegségeket is előidézhetnek, mint a rák.
Érdemes tehát rendszeresen, napi szinten fogyasztani gránátalmát vagy kivonatait, hiszen így megőrizhető az általános egészségi állapot és az immunrendszer egészsége is fenntartható. A gránátalma segítségével minden komoly betegség el fogja kerülni a szervezetünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése