2015. november 17., kedd

A gránátalma hatásai

A gránátalma nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében: sok kultúrábn például nagyszeráen kihasználják öregedésgátló hatásait. Ma már a gránátalmát ezerféle formában be lehet szerezni a piacon: gránátalmalevet, gránátalma magokat és gránátalma alapú kiegészítőket is vásárolhatunk, amelyek szinte mindenhol jelen vannak. De valóban megéri ezekért a termékekért magasabb árakat fizetni? A gránátalma tényleg képes segíteni minket a hosszabb és egészségesebb élet elérésében?


Mi is a gránátalma tulajdonképpen?

A gránátalma kis fák/nagy bokrok gyümölcsei, amelyek elsősorban Afganisztán, Pakisztán és Irán területein voltak megtalálhatóak. Ezeket a fákat a világ minden táján termesztették már több ezer éve. A gránátalma fákat gyakran megtaláljuk Kaliforniában is, hiszen az ottani éghajlat igen kedvező a számukra.

A gránátalma bizonyítottan igen erős népszerűséget szerzett magának az elmúlt két évtizedben. Éppen ezért nem véletlen, hogy ma már szinte minden szupermarketben megtaláljuk a gránátalma levét, illetve az egyes piacokon még a meghámozott gránátalma magjait is be lehet szerezni vákuumcsomagolásban.


A gránátalma gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, C-vitamint, valamint más vitaminokat és ásványi anyagokat is. Mindezeket a táplálkozási összetevők vezették az embereket arra a következtetésre, hogy a gránátalma képes erősíteni az immunrendszert, javítani a szívműködést és mlg a rák elleni küzdelemben is bevethető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése