2015. november 27., péntek

Hogyan etessük meg kedvenc papagájunk gránátalmával

A gránátalma egy szokatlan szerkezetű gyümölcs, aminek édesen-savanygás magjai különleges csemegét jelentenek a papagájunk számára is. A zamatos, lédús magok olyanok, mint a cukorkák, ráadásul ezek teli vannak értékes tápanyagokkal, különösen antioxidánsokkal, amelyek támogatják a papagájok immunrendszerének műödését is. Akár a friss gránátalma magjait adjuk nekik vagy házi készítésű keverékeket hozunk létre a gránátama magjaiból, egyaránt kellemes csemegét biztosítunk a papagájunknak. Mivel a friss gránátalma mag megpucolva már nem áll el sokáig, érdemes azokat lefagyasztani, így egész évben kínálhatjuk vele a kedvenc madarunkat.


Elsőként a friss gránátalmából ki kell nyerni a magokat, méghozzá úgy, hogy a csumát kör alakban levágjuk a gyümölcsről, majd a fehér részeket eltávolítjuk, ezt követően pedig a hosszanti membránok láthatóvá válnak. Ezt követően be kell metszeni egy késsel a hosszanti membránok mentén a gyümölcsöt, majd egy erős mozdulattal szétfeszítnei, mert így már könnyedén ki lehet nyerni a magokat és eltávolítani az ehetetlen részeket.


Ezután a gránátalma magokat legalább két órán keresztül érdemes a fagyasztóban tartani, majd amikor megfagytak, akkor egy hűtőtáskában kell őket táolni, így ugyanis hat hónapig elállnak. Vegyünk ki egy kanálnyi magot ebből az adagból, ha a papagájunkat szeretnénk megetetni. A madarunknak kellemes élményt fog jelenteni kicsipegetni ezeket a savanykás magokat más keverékekből is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése